Zeleninová polévka s vejcem a krupicí
100 g mrkve 80 g hrášku 1 mladá cibulka 1 celé vejce 40 g dětské krupice 1,5 – 2 kostka zeleninového bujónu sůl olej vegeta
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
100 g mrkve 80 g hrášku 1 mladá cibulka 1 celé vejce 40 g dětské krupice 1,5 – 2 kostka zeleninového bujónu sůl olej vegeta
250 g upečeného masa (např. zbytek od včerejšího oběda) 6 plátků tence krájeného sýra (eidamu) 1 malá cibulka pepř mletý 1 lžíce kremžské hořčice 1 vejce strouhanka hladká mouka trošku mléka olej na smažení
1 lžíce másla 3 vejce 2 mladé cibulky strouhanka sůl, pepř petrželka
Bramboráčky jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným! 750 g brambor 100 g nasekaných škvarků 1 hrnek horkého mléka 1/4 malého celeru 1 vejce 2 mladé cibulky 5 lžic hladké mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka olej na smažení
1 bochník (kulatý) chleba 220 g krájené vepřové šunky 150 g krájeného ementálu 4 rajčata 2 papriky 3 cibulky s natí 5 stroužků česneku 3 lžíce olivového oleje 125 g másla 3 lžičky jemně nasekané petrželky silnější alobal
Jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným. 750 g brambor 1 hrnek horkého mléka 100 g nasekaných škvarků 1/4 malého celeru 1 vejce 2 lahůdkové cibulky 5 lžic hladké mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka olej na smažení
Chuťovka, která vás nepřivede na mizinu. 400 g libového bůčku 4 menší syrové brambory sůl, pepř olej na smažení hořčice cibulka chléb (na chlebíčky)
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress