Fazole na smetaně
300 g fazolí (barevné nebo bílé) 1 cibule 2 lžíce sádla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř majoránka 3 stroužky česneku 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 2 lžíce octa 250 ml sladké smetany
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
300 g fazolí (barevné nebo bílé) 1 cibule 2 lžíce sádla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř majoránka 3 stroužky česneku 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 2 lžíce octa 250 ml sladké smetany
Uvedené množství surovin stačí na 2 šišky sekané! Ryba (amur, kapr, tolstolobik) cca 4 kg koření ponravka 1 velká cibule 1 velká palička česneku 2 – 3 rohlíky namočené v mléce 2 – 3 rohlíky suché 3 vejce koření na mleté maso sůl strouhanka na obalení
Kuřecí prsa lesní houby olej cibule sůl, pepř, drcený kmín hořčice angl. slanina kousek másla
4 chlebové bulky 100 g anglické slaniny 1 cibule kousek másla trošku hořčice 80 g hermelínu 80 g nivy
2 velké cibule 4 lžíce oleje 3 větší rajčata 1,2 l vývaru z masoxu 1 vejce sůl, pepř, podravka pažitka
Výborná a levná chuťovka! Cuketa sůl 10 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 1 velká cibule 2 bobkové listy 1 lžíce oleje
500 g cukety 100 g měkkého salámu 100 g tvrdého sýra (eidam) 1 cibule 1 hrnek hladké mouky 1/2 hrnku rostlinného oleje 5 vajec 1 prášek do pečiva sůl, pepř, majoránka, ev. j. podle vlastní chuti (např. vegeta, adžika ap.) 4 – 5 stroužků česneku tuk na vymazání pekáčku ( zapék.mísy)
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress