Květákový mozeček
1 květák 1 větší cibule tuk trochu mléka 3 – 4 vejce sůl, pepř pažitka nebo zelená petrželka (nemusí ale být)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 květák 1 větší cibule tuk trochu mléka 3 – 4 vejce sůl, pepř pažitka nebo zelená petrželka (nemusí ale být)
50 g slaniny 3 cibule 4 stroužky česneku 300 g hovězí kližky 200 g uzené krkovičky 1 lžička sladké mleté papriky sůl, mletý pepř vývar z kostí
500 g vepřových ledvinek 40 g sádla 1 cibule mletý pepř, drcený kmín 1 lžíce hladké mouky sůl
500 g vepřového masa (ramínko nebo libovější bůček) 1 cibule 30 g tuku 400 g mrkve kmín, sůl 1 lžička hladké mouky vegeta
Kuřecí maso sádlo cibule sůl pepř mletý, sladká i pálivá mletá paprika kyselé okurky zeleninové lečo rajský protlak
100 g jemně nastrouhaných uvařených brambor ve slupce 2 lžíce hrubé mouky 1 žloutek 1 malá cibule 3 lžičky másla 3 lžičky drobně nakrájené pažitky 2 lžičky jemně nastrouhaného sýra sůl
0,9 vody 400 g mražené zeleniny (brokolice, mrkev, květák, petržel, celer) 1 dl smetany 3 oloupané brambory sůl, mletý pepř, polévkové koření Noky: 100 g jemně nastrouhaných brambor uvařených ve slupce 2 lžíce hrubé mouky 1 žloutek 1 malá cibule 3 lžičky másla 3 lžičky jemně nastrouhaného sýru sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress