Bramborový guláš
800 g brambor 4 lžíce sádla nebo oleje 2 cibule 1/2 masoxové kostky kmín, sůl 1/8 l smetany (nebo mléka) 2-3 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké mleté papriky 300 g salámu (točený, párkový, špekáčky ap.)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
800 g brambor 4 lžíce sádla nebo oleje 2 cibule 1/2 masoxové kostky kmín, sůl 1/8 l smetany (nebo mléka) 2-3 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké mleté papriky 300 g salámu (točený, párkový, špekáčky ap.)
50 g slaniny 2 větší cibule 1 lžička sladké mleté papriky 200 g hovězího masa 200 g skopového nebo králičího masa 200 g vepřového masa vývar z kostí nebo z masoxu 2 – 3 lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř 1/4 l kysané smetany
300 g vepřového masa 1 cibule 1 lžíce tuku (sádlo, olej) 250 g fazolí mletá sladká paprika sůl
1 nadrobno nasekaná cibule (nebo bílá část pórku) 3 lžíce másla 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky) 500 g květáku rozděleného na růžičky 200 ml smetany 1 – 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru sůl, pepř
1 šlehačku sůl, kmín, pepř 3 vejce uvařená natvrdo 1 – 2 cibule nakrájené na kolečka 5 – 6 stroužků česneku 1 – 2 nožky párků brambory (syrové) tuk na vymazání pekáčku a strouhanku na vysypání
2 lžíce sádla 2 cibule 400 g vepřového masa (kousek z plece, libového bůčku a podbradku) 200 g směsi (srdce, játra, ledviny) 2 lžičky sladké mleté papriky sůl 2 stroužky česneku mletý pepř, kmín, majoránka vývar podle potřeby 1 lžíce hladké mouky
500 g čočky 1 velká cibule 3 lžíce oleje nebo sádla 2 lžíce hladké mouky 150 ml vody 2 – 3 lžíce octa sůl, mletý pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress