Rychlá jelítková polévka
2 kroupová jelítka 60 g uzené slaniny 1 cibule 1,5 l vody 1 hovězí masox česnek sůl, pepř, majoránka 3 lžíce vařených krup
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
2 kroupová jelítka 60 g uzené slaniny 1 cibule 1,5 l vody 1 hovězí masox česnek sůl, pepř, majoránka 3 lžíce vařených krup
200 g čočky 2 mrkve silnější plátek celeru 4 lžíce sterilovaného hrášku 3 sladkokyselé okurky 1 cibule sůl, pepř 2 – 3 lžíce octal lžíce olivového oleje
4 větší cibule (i více) olej bobkový list, nové koření, pepř 1/2 kostky masoxu 1 lžičku hladké mouky 1,5 – 2 dl suchého bílého vína plátky veky nebo kolečka z rohlíků tuk na osmažení veky strouhaný sýr
Listové těsto sůl kari koření vegeta kečup salám nebo moravské uzené cibule tvrdý sýr vejce na potření, kmín na posypání
1 balení drceného lososa pomazánkové máslo 1 cibulka citrónová šťáva
Sójové maso (holandské růžové kuličky) 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička soli olej 2 cibule sladká paprika 4 – 5 větších brambor 1 kostka masoxu 3-4 stroužky česneku 2 lžíce polohrubé mouky majoránka zelená petrželka (i sušená)
500 – 600 g vepřových jater 2 – 3 lžíce oleje 2 – 3 stroužky česneku 2 cibule 1 lžička mleté sladké papriky sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress