Slovenský zeleninový salát
300 g hlávkového zelí 200 g zelených paprik 200 g cibule ocet Na marinádu: 1/8 l octa 1/16 l hovězího vývaru 2 lžíce oleje trochu cukru a soli 20 g nastrouhaného křenu 10 g jemně nakrájeného kopru
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
300 g hlávkového zelí 200 g zelených paprik 200 g cibule ocet Na marinádu: 1/8 l octa 1/16 l hovězího vývaru 2 lžíce oleje trochu cukru a soli 20 g nastrouhaného křenu 10 g jemně nakrájeného kopru
1 kachna 1 sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí 2 dl bílého vína 2 cibule kmín, sůl
2 kostky droždí 1 menší cibule olej (nebo jiný tuk) 1-2 vejce trochu mléka lžíce másla hrst strouhanky 1 tavený sýr sůl, pepř, vegeta
600 g předního hovězího masa sůl, mletý pepř 2 cibule 5 lžic oleje 1 lžička sladké mleté papriky 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list pár kuliček pepře, kmín, majoránka 4 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky 7 dl vývaru 80 g slaniny 200 g kysaného zelí 120 g žampiónů
400 g masa z kuřecích prsou 4 lžíce oleje 2 menší cibule stroužek česneku 2 zelené papriky 1 lžička hladké mouky asi 1 dl vývaru z poloviny kostky masoxu 5 lžic kečupu sůl feferonky
30 g slaniny 1 lžíce sádla 1 menší cibule 2 lžičky mleté sladké papriky 150 g hovězího masa sůl, kmín, majoránka, mletý pepř 1 stroužek česneku 8 dl vývaru nebo vody 1 – 2 lžíce hladké mouky
400 g mletého masa sůl, pepř 1 šálek vývaru z bujónové kostky olej 1 cibule 3 lžíce rajského protlaku stroužek česneku 1 paprika
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress