Křenová marináda na grilované vepřové maso
1 stroužek česneku 2 lžíce hořčice (vlastní výběr) 1 lžíce nastrouhaného křenu 3 lžíce oleje 1/4 hrnku rajského protlaku
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 stroužek česneku 2 lžíce hořčice (vlastní výběr) 1 lžíce nastrouhaného křenu 3 lžíce oleje 1/4 hrnku rajského protlaku
1 l zeleninového vývaru 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje 2 lžíce hladké mouky 2 šálky najemno nasekaných bylinek (petrželová nať, bazalka, celerová nať, pažitka) houska na osmažení
6 kuřecích prsou 6 lžic másla 1 lžička česnekové pasty 4 lžíce jemně nakrájené cibule 1 lžička kajenského pepře 1,5 lžičky (celkem) černého i bílého pepře 1/2 lžičky drceného kmínu 1 lžičku sušeného tymiánu 2 lžičky sladké papriky
1 králík 5 stroužků česneku 300 g bůčku 1 lžíce soli
1 špenátový protlak (mražený) 1 vejce 5 – 6 stroužků česneku 1 větší cibule 2 lžíce mléka 5 lžic hladké mouky 1 velký brambor sůl, pepř oregano trochu strouhaného sýra trochu kečupu podle potřeby strouhanku na zahuštění olej na smažení
4 ks rybí filé 4 čerstvá, zralá rajčata 1 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku sůl, pepř, oregano snítka čerstvé bazalky
Levné, rychlé, chutné, oblíbené! 1 kg syrových brambor 150 g hladké mouky 2 vejce 150 g kysaného zelí trochu mléka česnek sůl, pepř, majoránka olej na smažení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress