Kuře po italsku
1 naporcované kuře 1 konzerva loupaných rajčat 4 stroužky česneku 2 dl bílého vína hrst černých oliv větvičku rozmarýnu oregano sůl olej
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 naporcované kuře 1 konzerva loupaných rajčat 4 stroužky česneku 2 dl bílého vína hrst černých oliv větvičku rozmarýnu oregano sůl olej
3 vepřová kolena – vykostěná, ale s kůží 1/2 l černého piva 10 (i více) stroužků česneku 3-4 cibule 8 lžic plnotučné hořčice sůl, černý pepř celý a mletý nové koření, bobkový list kmín, mletou sladkou papriku
Recept na rychlý, levný a zdravý oběd či večeři ! brambory 250 g měkkého tvarohu 1 kelímek zakysané smetany (nebo bílý jogurt) 2 lžíce sladké smetany sůl, pepř, cukr 1 – 2 stroužky česneku pažitka
2 dl oleje 1 lžička soli 2 lžičky kečupu 2 lžičky hořčice 1 lžička pepře 1 lžička sladké papriky 1 – 2 cibule 5 stroužků česneku asi 600 g králičího masa
200 g brambor 20 g kysaného zelí 20 g sušených hub 40 g hladké mouky 40 g tuku půlka cibule 2 stroužky česneku majoránka sůl, kmín
Jídlo ze starých receptů. 300 g zbytků pečeného či vařeného vepřového masa, škvarků nebo uzeného bůčku 400 g hrubé krupice masový vývar sůl, pepř majoránka, saturejka 4 stroužky česneku tuk na vymazání plechu
Nekazí se a hodí se úplně na všechno – na ryby, drůbež, ke grilování, do polévek, do guláše aj. 1 kg rajčat 1/4 kg česneku 7 dkg soli
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress