Kynutý knedlík s cibulí a česnekem
Knedlík lze konzumovat samostatně nebo jako přílohu. 300 g hrubé mouky 150 ml mléka 1 vejce 10 g droždí sůl 1 menší cibule 50 g sádla stroužek česneku 20 g cukru
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Knedlík lze konzumovat samostatně nebo jako přílohu. 300 g hrubé mouky 150 ml mléka 1 vejce 10 g droždí sůl 1 menší cibule 50 g sádla stroužek česneku 20 g cukru
800 g ryby sůl, mletý pepř šťáva z 1 citrónu 100 g másla 4 stroužky česneku 100 g cherry rajčátek 1 lžíce dijonské hořčice 200 ml rybího nebo zeleninového vývaru 200 ml bílého vína
Česnek olej
1,5 kg malých nových brambor 250 g hub (hříbky nebo lišky nebo žampióny) 1 palička česneku 1 pórek 1 svazek jarní cibulky 2 lžíce oleje nebo sádla 1/4 lžičky mletého kmínu 2 snítky libečku sůl a mletý pepř 200 ml smetany 1 lžíce hladké mouky nebo solamylu hrst usekaných bylinek (majoránka, petrželka, rozmarýn, tymián)
600 g květáku 200 g kečupu 1 cibule 50 g tvrdého sýra česnek petrželka sůl, pepř olej
Výborný recept na zdravou lehkou večeři: 1/2 kg cuket 1 větší cibule 4 stroužky česneku 150 g tvrdého sýra (eidam, ementál) 200 g polohrubé mouky 4 vejce 150 ml oleje 1 prášek do pečiva trochu drcené majoránky sůl, pepř tuk na vymazání a strouhanka na vysypání pekáčku
Rychle připravený lahodný guláš jemné chuti pro 4 osoby: asi 600 g krůtích prsou sůl, čerstvě mletý pepř a mletý kmín 2 – 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce oleje 1 cibule 3 – 4 stroužky česneku 4 plátky anglické slaniny 4 menší žampióny 3 dl vody (nebo vývaru) trochu sladké smetany pár snítek tymiánu […]
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress