ňecké brambory
1 kg brambor 1 šálek oleje 3-4 rajčata nebo 2 lžíce protlaku 1 cibule 3-4 stroužky česneku sůl a čerstvě mletý pepř trocha cukru
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg brambor 1 šálek oleje 3-4 rajčata nebo 2 lžíce protlaku 1 cibule 3-4 stroužky česneku sůl a čerstvě mletý pepř trocha cukru
3 krajíce staršího chleba 3 stroužky česneku 1,5 dl smetany 1 litr vařící vody sůl
Vepřové kosti (žebírka aj.) kousek mrkve, celeru, petržele sůl pár kuliček celého pepře a nového koření 2 stroužky česneku majoránka kroupy
Na knedlík: 3 větší brambory 200 g jemně nastrouhané cukety 1 vejce hrubá mouka (asi 1 šálek) sůl …
1/2 mladé husy (brojler) 1 lžička práškového zázvoru 4 – 6 stroužků česneku 1 lžíce sádla sůl
200 g hrachu 1 cibule 200 g brambor 1 mrkev 100 g anglické slaniny 2 lžíce oleje sůl, mletý pepř 2 stroužky česneku špetka majoránky 4 nožky libových párků hrst sekané petrželky
Chutná večeře nebo oběd pro méně náročné. 750 g brambor 150 až 250 g polohrubé mouky (dle brambor) 1 vejce 250 g čerstvých škvarků sůl, pepř a mletý kmín podle chuti česnek podle chuti hladká mouka na posypání válu čerstvé sádlo na potření
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress