Srnčí na víně se sýrem
500 g srnčího masa 40 g oleje 1/2 středně velké cibule 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 1 lžíce rajského protlaku 1/8 l červeného vína 3 kuličky nového koření sůl, mletý pepř citrónová kůra 50 g ementálu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g srnčího masa 40 g oleje 1/2 středně velké cibule 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 1 lžíce rajského protlaku 1/8 l červeného vína 3 kuličky nového koření sůl, mletý pepř citrónová kůra 50 g ementálu
Pro 6 osob: 1 kg zadního hovězího masa 3 cibule 3 stroužky česneku 1 mrkev 2 pórky 3 rajčata 2 papriky 100 g čerstvých nebo sterilovaných hub 1 čerstvá nebo sušená pfeferonka 2 kostky hovězího bujónu 5 snítek petrželové natě 1 lžička dobromysli 2 lžíce kečupu špetka soli a pepře 2 dl červeného vína 200 […]
4 plátky roštěnky sůl, pepř sádlo nebo olej 1 lžička hladké mouky šálek vývaru z masoxu sklenka červeného vína 1 lžička worcesterské omáčky
1 kg odleželé zvěřiny (nejlépe z krku, tváří, ale může to být i žebro a plec z mladšího kusu 100 g másla 2 střední cibule 250 g slaniny sůl, pepř 1 lžička drceného kmínu 5 lžic rumu 1/6 l červeného vína 50 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku citrónová šťáva
600 g svíčkové 4 lžíce vepřového sádla sůl, mletý pepř, nové koření 2 menší cibule 2 lžíce hladké mouky 4 lžíce kečupu 80 g žampiónů 120 g brusinek 1 dl červeného vína
700 g vepřové kýty sůl 60 g slaniny 30 g sádla 1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve 1 cibule bobkový list, tymián, několik kuliček pepře a nového koření 1 lžíce solamylu 125 ml červeného vína šťáva z 1/2 citrónu Směs na potření masa: 3 kuličky jalovce, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 1 bobkový […]
600 g vykostěného srnčího hřbetu 250 ml červeného vína drcený barevný pepř 2 lžíce nasekaného tymiánu sůl 2 lžíce másla 3 lžíce oleje 1 cibule 4 stroužky česneku 2 lžíce naložených brusinek 8 plátků anglické slaniny 100 g žampionů
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress