Dančí plátky na víně
4 dančí plátky z kýty 60 g sádla kousek mrkve, celeru, petržele a cibule celý pepř 2 bobkové listy nové koření ocet 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce rybízového džemu kousek citronu cukr 1 dl červeného vína sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 dančí plátky z kýty 60 g sádla kousek mrkve, celeru, petržele a cibule celý pepř 2 bobkové listy nové koření ocet 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce rybízového džemu kousek citronu cukr 1 dl červeného vína sůl
Recept z kuchyně našich předků. 800 g libové vepřové plece 2 dl světlého piva 2 dl bílého vína 0,5 dl vinného octa 1/2 veky staršího chleba 2 zralá červená jablka 2 větší cibule sůl, pepř
600 g srnčí plece 250 g hříbků sůl 2 bobkové listy 6 kuliček celého pepře 4 kuličky nového koření 4 kuličky jalovce 1 lžíce oleje 1 malá mrkev 1/4 malého celeru 1 cibule 1 lžíce cukru krupice šťáva a kůra z 1/2 citrónu 1 snítko tymiánu 1 – 2 lžíce brusinkové zavařeniny a 4 lžíce […]
1/2 l červeného vína 3 dl vody nebo ovocného čaje 8 lžiček přírodního cukru (podle chuti) 4 menší kousky celé skořice 1 vanilkový lusk 4 lžíce sušených brusinek kůra z 1/2 dobře omytého citrónu kůra z 1/2 dobře omytého pomeranče 80 ml griotky 4 lžičky amaretta 4 lžičky citrónové šťávy na dochucení
zahřeje hlavně v zimě. 350 ml červeného vína 350 ml jablečného džusu 120 g pískového cukru citron koření na svařené víno jablko
kachna sůl kmín 700 g červeného sterilovaného zelí cibule olej nebo sádlo 1 dl červeného vína višňový džem (nebo vypeckované čerstvé ev. mražené višně) a cukr
1 kg lesních hub (pevné druhy) 200 g uzené slaniny 2 velké cibule 2 velké bílé papriky 2 rajčata 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín drcený, paprika sladká i pálivá, šalvěj, tymián 3 dl zakysané smetany 2 dl červeného vína
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress