Lehký bramborový salát
800 g brambor 90 g cibule 0,5 l hovězího vývaru 150 g celeru 150 g mrkve 150 g znojemských okurek cukr, ocet, sůl, pepř hořčice olivový olej lahůdková cibulka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
800 g brambor 90 g cibule 0,5 l hovězího vývaru 150 g celeru 150 g mrkve 150 g znojemských okurek cukr, ocet, sůl, pepř hořčice olivový olej lahůdková cibulka
1 větší celer majonéza 4 stroužky česneku 4 vejce uvařená natvrdo šunka sůl petrželka na ozdobu
celer (množství si určíme podle počtu porcí) strouhaný sýr sůl, pepř trošku mléka kousek másla trochu smetany 2 – 3 žloutky citrónová šťáva
1 celer 1 cibule kousek slaniny 1/4 lžičky sladké papriky 1 stroužek česneku 2 lžíce strouhaného chleba 75 ml bílého vína sůl, majoránka
400 g čerstvých hub 2 cibule 40 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 250 g rýže 1 lžíce oleje mletá červená paprika 2 mrkve 1/2 celeru masový vývar (z kostky masoxu)
Bramboráčky jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným! 750 g brambor 100 g nasekaných škvarků 1 hrnek horkého mléka 1/4 malého celeru 1 vejce 2 mladé cibulky 5 lžic hladké mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka olej na smažení
Plátky šmakouna šálek zeleného hrášku šálek nastrouhané mrkve a celeru šálek nastrouhané mladé kedlubny a květáku 1 lžíce cibule 1 lžička pažitky 250 ml zakysané smetany
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress