Pikantní kapří steak
Kapří filet (asi 1 kg) 1 cibule 150 g slaniny 1 lžíce worcesteru 1 lžíce hořčice máslo na opečení citrónová šťáva pažitka, libeček,bazalka,rozmarýn sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Kapří filet (asi 1 kg) 1 cibule 150 g slaniny 1 lžíce worcesteru 1 lžíce hořčice máslo na opečení citrónová šťáva pažitka, libeček,bazalka,rozmarýn sůl
1,5 kg malých nových brambor 250 g hub (hříbky nebo lišky nebo žampióny) 1 palička česneku 1 pórek 1 svazek jarní cibulky 2 lžíce oleje nebo sádla 1/4 lžičky mletého kmínu 2 snítky libečku sůl a mletý pepř 200 ml smetany 1 lžíce hladké mouky nebo solamylu hrst usekaných bylinek (majoránka, petrželka, rozmarýn, tymián)
40 g droždí 1 lžička cukru asi 3 dl mléka 4 stroužky česneku 350 g vařeného uzeného masa 5 rohlíků z předešlého dne 200 g krupice špetka pepře, špetka mletého nového koření 2 lžičky majoránky na špičku nože muškátového květu 2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, tymián, pažitka apod.) sůl 7 vajec podle potřeby vývar […]
400 g ledového salátu 200 g salátové okurky 200 g rajčat 2 lžíce estragonového octa 4 lžíce zakysané smetany 2 lžíce sekaných bylinek (petržel, kopr, pažitka) sůl, pepř olej
800 g vepřové pečeně (vykostěné) 100 g tvrdého sýra (eidam ap.) 1 snítko petrželky kudrnky 1 vejce sůl, mletý pepř 1 lžíce provensálského koření 250 g čerstvého ananasu bylinky na ozdobu
100 g vařeného uzeného masa (nebo šunky) 4 vejce 2 lžíce polohrubé mouky 1,5 dl mléka 50 g strouhaného sýra sůl bylinky (petrželka, pažitka, tymián aj.) tuk na vymazání formy
600 g dýně 200 g hladké mouky 100 g másla 80 g nastrouhaného parmazánu (nebo j. sýra parmazánového typu) 3 lžíce nasekaných bylinek (bazalka nebo šalvěj) 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce rostlinného oleje 1 vejce sůl, drcený černý pepř
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress