Lehký bramborový salát
Salát je vhodný nejen pro dietáře, ale ev. i jako malý předkrm s kouskem ryby. 500 g brambor uvařených ve slupce 6 lžíc vinného octa 1 zakysaná smetana sůl, pepř pažitka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Salát je vhodný nejen pro dietáře, ale ev. i jako malý předkrm s kouskem ryby. 500 g brambor uvařených ve slupce 6 lžíc vinného octa 1 zakysaná smetana sůl, pepř pažitka
1 kg brambor 1 šálek oleje 3-4 rajčata nebo 2 lžíce protlaku 1 cibule 3-4 stroužky česneku sůl a čerstvě mletý pepř trocha cukru
300 g hlívy ústřičné 100 g másla 1/4 menšího celeru 3 mrkve 5 – 6 větších brambor 1 kostka masoxu sůl 5 kuliček celého pepře a 5 nového koření mletý kmín
Na knedlík: 3 větší brambory 200 g jemně nastrouhané cukety 1 vejce hrubá mouka (asi 1 šálek) sůl …
6 – 7 brambor 1 celé vejce sůl šálek hrubé mouky 2 menší cibule 2 lžíce oleje 250 g uzeného masa 1 menší hlávka bílého zelí kmín, pepř ocet 1 lžíce kečupu 1,5 lžíce hladké mouky
Kdo bude chtít, může mít oběd i s rychlou, velmi chutnou a „za hubičku“ pořízenou zeleninovou polévkou. 1 větší květák 5 vajec sůl 1 lžíce hladké mouky 2 – 3 lžíce mléka kousek másla na vymazání zapékací misky koření adžika (nebo jiné podle vlastní chuti) 2 lžičky nasekané pažitky nebo petrželky 40 g strouhaného sýra […]
I z obyčejných brambor se dají vykouzlit neobyčejné dobroty. 1 kg brambor 3 vejce 4 plátky anglické slaniny 2 zelené cibulky s natí 2 lžíce nasekaného kopru Na dresink: 1 šálek majonézy 4 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce dijonské hořčice pepř, sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress