Bramborová omeleta s brokolicí a sýrem
4 větší brambory 1 brokolice 1 lžíce másla 1 lžička oleje 1 cibule sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku špetka mletého kmínu 6 vajec 1 dl mléka 50 g sýra (gouda, eidam) 1 – 2 lžíce usekané petrželky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 větší brambory 1 brokolice 1 lžíce másla 1 lžička oleje 1 cibule sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku špetka mletého kmínu 6 vajec 1 dl mléka 50 g sýra (gouda, eidam) 1 – 2 lžíce usekané petrželky
Kdo nemusí zelňačku kyselou, může si uvařit zelňačku z bílého zelí. 1/4 hlávky bílého zelí 1 mrkev 1 cibulka 1 l zeleninového vývaru ze 2 kostek 1 lžička kmínu 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce oleje sůl, pepř 4 vařené brambory (z předešlého dne)
300 g mletého masa (mix) 2 vejce 2 větší brambory 2 – 3 stroužky česneku sůl, pepř, majoránka olej na smažení
2 brokolice 1 lžíce olivového oleje 1 cibule sůl, pepř 1 l vývaru (slepičí z bujonové kostky) 1 – 2 brambory šťáva ze 2 citrónů 1 smetana ke šlehání 2 hrnky vody
Jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným. 750 g brambor 1 hrnek horkého mléka 100 g nasekaných škvarků 1/4 malého celeru 1 vejce 2 lahůdkové cibulky 5 lžic hladké mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka olej na smažení
3 brambory mouka (hladká nebo polohrubá) podle potřeby hrst strouhanky 1 vejce sůl kysané zelí sladká smetana
Zelná kroupová polévka s rohlíkem přijde vhod nejen po silvestrovské noci, je výborná! 250 g krup (vhodné předem namočit) 5 brambor 3 klobásy čabajkového typu 1 sklenice kysaného zelí 2 stroužky česneku sůl polévkové koření (Maggi ev. j.)
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress