Kynutý strouhanec z brambor
Chutná jak teplý, tak stejně dobře i za studena. 1 kg brambor 150 ml mléka 1 kostka droždí (42 g) 70 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 80 g hladké mouky 3 stroužky česneku čerstvou majoránku na ozdobení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Chutná jak teplý, tak stejně dobře i za studena. 1 kg brambor 150 ml mléka 1 kostka droždí (42 g) 70 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 80 g hladké mouky 3 stroužky česneku čerstvou majoránku na ozdobení
Výborná večeře pro 4 osoby 600 g syrových brambor 200 g vařených brambor ve slupce sůl, pepř 80 g hrubé mouky 100 g anglické slaniny 60 g slaniny 2 jarní cibulky
400 g kysaného zelí klobása brambory 1/4 l kysané smetany 2 žloutky kousek másla 1 lžíce hladké mouky sůl
Velmi chutný oběd z jednoho pekáče. kuřecí paličky (spodní stehýnka) kysané zelí trochu kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) brambory česnek koření na ochucení (např. grilovací, Adamovo žebro ap.) lžíce sádla
1 hrnek kysaného zelí 4 brambory 1 a půl hrnku suchých fazolí 3 lžíce hladké mouky mletou červenou papriku sůl olej 1 cibuli
100 g krup 20 g másla 1 mrkev 1 řapíkatý celer 80 g uzeného masa 2 brambory pár bobkových listů hrst pažitky sůl
brambory máslo koření „Americké brambory“ strouhanka
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress