Škubánky s mákem
1 kg starých brambor 150 g hrubé mouky 150 g rozpuštěného sádla 120 g mletého máku 100 g moučkového cukru sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg starých brambor 150 g hrubé mouky 150 g rozpuštěného sádla 120 g mletého máku 100 g moučkového cukru sůl
200 g vařeného uzeného masa 100 g trhaných krupek 1 kg syrových brambor 1,5 dl mléka 100 g polohrubé mouky 1 vejce 4 stroužky česneku majoránka, sůl, mletý černý pepř sádlo na vymazání
800 g brambor uvařených ve slupce 250 g hrubé mouky 1 vejce 2 lžíce krupice 1 lžička soli
1,4 kg malých raných brambor 300 g tvrdého tvarohu 150 g másla svazek pažitky sůl, čerstvě drcený pepř
3 středně velké brambory uvařené ve slupce 4 rohlíky nebo housky 80 g trvanlivého salámu 1 středně velká cibule 2 lžíce kečupu 1 lžíce zakysané smetany nebo majonézy 1 stroužek česneku 1 lžička worcesterské omáčky sůl, mletý pepř mletá sladká paprika lístky rukoly a pažitka
800 g brambor 300 g kysaného zelí 150 g polohrubé mouky 2 vejce 2 lžičky bramborového škrobu 2 stroužky česneku sůl olej na smažení
750 g ve slupce uvařených brambor 180 g hladké mouky 2 vejce sůl mouka na vyválení těsta sádlo nebo olej na smažení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress