Zapékané brambory
1 šlehačku sůl, kmín, pepř 3 vejce uvařená natvrdo 1 – 2 cibule nakrájené na kolečka 5 – 6 stroužků česneku 1 – 2 nožky párků brambory (syrové) tuk na vymazání pekáčku a strouhanku na vysypání
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 šlehačku sůl, kmín, pepř 3 vejce uvařená natvrdo 1 – 2 cibule nakrájené na kolečka 5 – 6 stroužků česneku 1 – 2 nožky párků brambory (syrové) tuk na vymazání pekáčku a strouhanku na vysypání
300 g vařených brambor 300 g polohrubé mouky 1,5 dl vlažného mléka 2 vejce 50 g másla 40 g moučkového cukru 20 g droždí špetka soli mouka na vál, mák celý na posypání Nádivka: 110 g mletých vlašských ořechů 1 lžíce meruňkové zavařeniny 1 lžička rumu
1 květák 1 lžička karí 1 lžička koriandru 1 lžička kurkumy špetka soli 3 lžíce sójové omáčky 5 brambor tuk na fritování
250 g fazolek (čerstvé, mražené nebo sterilované) 250 g brambor 200 ml mléka 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce sekaného kopru 1 citron sůl
600 g moučných brambor 150 g hladké mouky 1 vejce sůl mouka na vál
100 g jemně nastrouhaných uvařených brambor ve slupce 2 lžíce hrubé mouky 1 žloutek 1 malá cibule 3 lžičky másla 3 lžičky drobně nakrájené pažitky 2 lžičky jemně nastrouhaného sýra sůl
250 g ve slupce uvařených brambor 250 g polohrubé mouky 50 g tuku 1 vejce 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva sůl Náplň: 150 g mozzarelly 120 g plátků šunky 3 lžíce ostrého kečupu 2 stroužky česneku 1 lžička oregana
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress