Hermelínové brambory
500 g brambor 2 hermelíny 1 cibule masox, voda sůl, pepř tuk
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g brambor 2 hermelíny 1 cibule masox, voda sůl, pepř tuk
2 – 3 velké brambory 1/2 šálku mléka lžíce másla 1 žloutek sůl lžíce nakrájené pažitky
Sójové maso (holandské růžové kuličky) 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička soli olej 2 cibule sladká paprika 4 – 5 větších brambor 1 kostka masoxu 3-4 stroužky česneku 2 lžíce polohrubé mouky majoránka zelená petrželka (i sušená)
1 sáček instantního bramborového těsta 400 g kysaného bílého zelí 2 paprikové uzenky 1 vejce 1 cibule 1 lžíce oleje sůl hrubá mouka na vál
800 g brambor 4 lžíce sádla nebo oleje 2 cibule 1/2 masoxové kostky kmín, sůl 1/8 l smetany (nebo mléka) 2-3 lžíce hladké mouky 1 lžička sladké mleté papriky 300 g salámu (točený, párkový, špekáčky ap.)
6 – 7 lžic hrubé mouky 4 rohlíky 3 velké brambory 1 vejce 1 lžíce sádla 4 stroužky česneku 2 lžičky majoránky sůl
600 g skopové plece bez kosti 3 lžíce sádla 1 cibule 3 stroužky česneku 1/2 mrkve, 1 malá petržel 240 g brambor 80 g žampiónů 20 g slaniny pepř, sůl 1,5 lžičky sladké mleté papriky 2 lžíce hladké mouky vývar podle potřeby
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress