Bramborové kroketky
800 g brambor 2 žloutky 50 g hrubé mouky špetka soli 3 snítky petrželové natě 100 g strouhané housky 350 g oleje
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
800 g brambor 2 žloutky 50 g hrubé mouky špetka soli 3 snítky petrželové natě 100 g strouhané housky 350 g oleje
Asi 1 kg brambor 4 stroužky česneku 2 lžíce dobrého oleje sůl
1 kg brambor 500 g čerstvých hub 500 ml mléka 5 vajec 100 g slaniny 50 g másla cibule olej na dušení hub sůl, pepř
750ňg oškrábaných Řbrambor 2 dl horkého mléka 100ňg hladké mouky 1 vejce 4–5 stroužků rozetřeného česneku 1 vrchovatá lžička rozdrcené majoránky 100ňg na nudličky nakrájené uzeniny 2 jarní cibulky, pokrájené na kolečka sůl, pepř sádlo na smažení
800 g brambor 2 vejce 4 lžíce hladké mouky 4 stroužky česneku sůl, mletý černý pepř, majoránka 400 g kysaného zelí 2 lžičky kmínu 2 lžíce oleje 150 g anglické slaniny 1 cibule cukr podle chuti sádlo na vymazání pekáčku
4 brambory 120 g tvrdého sýra 1 kelímek smetany ke šlehání sůl, pepř toasty k polévce
Pro 4 osoby : 900 g brambor 2 vejce 1 malá cibule 200 ml kysané smetany 100 g hladké mouky 1/4 lžičky prášku do pečiva sůl, bílý pepř olej na smažení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress