Škubánky s mákem
700 g oloupaných brambor 250 g hrubé mouky sůl asi 100 g mletého máku máslo (nebo sádlo) na omaštění moučkový cukr na posypání
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
700 g oloupaných brambor 250 g hrubé mouky sůl asi 100 g mletého máku máslo (nebo sádlo) na omaštění moučkový cukr na posypání
1,5 kg brambor 2 středně velké cibule 2 lžíce tuku 1 lžička mleté papriky kmín, sůl, mletý pepř houby (čerstvé nebo sušené, předem namočené) 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 3 stroužky česneku
150 g brambor 20 g cibule 50 g paprik (sterilovaných nebo zmrazených) 1 lžíce oleje sůl směs koření (podle chuti) 1- 2 rajčata
5 lžic oleje 1 menší cibule 3 – 4 lžičky mleté papriky 200 g mletého masa ( mix vepřové s hovězím) sůl, pepř, kmín 3 velké stroužky česneku majoránka 3 větší brambory 60 g hladké mouky polévkové koření kostka Masoxu.
1 kg brambor uvařených ve slupce 1 vejce 100 g hrubé mouky 100 g hrubé krupice sůl 100 g listového špenátu (rozmraženého) 200 g uzeného masa 1 větší stroužek česneku 1 lžíce sádla
1 kg brambor 1 lžíce oleje na vymazání plechu 150 g slaniny 150 g plátkového sýra (moravský bochník, gouda apod.) 200 ml zakysané smetany hrst usekané pažitky sůl
1 kg brambor 2 vejce 350 g hladké mouky sůl máslo nebo sádlo na potření placků mouka na posypání válu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress