Halušky se zelím
těsto: Můžeme si připravit (viz recept) nebo koupit polotovar 8 středně velkých brambor 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 vejce sůl směs: 200 g slaniny 1 větší cibule 1 sáček (500 g) kysaného zelí
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
těsto: Můžeme si připravit (viz recept) nebo koupit polotovar 8 středně velkých brambor 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 vejce sůl směs: 200 g slaniny 1 větší cibule 1 sáček (500 g) kysaného zelí
Na chlupáče: 1 kg brambor 150 – 200 g polohrubá mouka 1 vejce sůl strouhanka 400 g čerstvých (zmrazených) hub 50 g sádla kousek cibule pepř, sůl 4 vejce
Když už žemlovku ani strůdl doma nikdo nechce, zkusíme to s knedlíky! 5 brambor sklenička (2 dl) krupice hrubé sklenička hrubé mouky 1 vejce špetka soli jablka tvaroh a cukr na posypání a máslo na polití knedlíků
400 g ryby pangasius (2 porce) 160 g červené řepy křen 200 g brambor sůl, pepř
2 kg brambor (pro 4 – 5 osob) 4 vejce 1 dl mléka 300 g anglické slaniny 150 g tvrdého sýra cibule sůl, pepř hořčice tuk
7 brambor 700 ml kysaného zelí 4 vejce 1 lžička kmínu sůl, pepř olej na smažení strouhanka
Na chlupáče: 1 kg brambor 150 – 200 g polohrubá mouka 1 vejce sůl strouhanka Na zapečení: 100 g goudy 100 g slaniny 1 římský salát 0,4 l smetany 3 vejce pepř, muškátový oříšek olej 2 lžíce smažené cibule pažitka na posypání
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress