Hlíva ústřičná v bazalce na grilu
500 g hlívy ústřičné snítka bazalky 3 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce bílého vína sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g hlívy ústřičné snítka bazalky 3 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce bílého vína sůl, pepř
1 naporcované kuře 1 konzerva loupaných rajčat 4 stroužky česneku 2 dl bílého vína hrst černých oliv větvičku rozmarýnu oregano sůl olej
Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo. 300 g rýže (výborná je Basmati) 0,5 dl oleje 300 g hlívy ústřičné 300 g zeleného chřestu 40 g másla 80 g parmazánu (ev. j. podobný sýr) 15 g houbového koření sůl, bílý pepř 2 stroužky česneku 1 šalotku 1 dl bílého vína
2 kuřecí prsa (2 porce) 1 vejce 4 lžíce mletých mandlí 5 cl bílého vína sůl olej na smažení 1 lžička másla
750 g vepřové kýty 150 g másla 2 cibule 1/2 celeru petržel 3 mrkve plátek citrónové kůry několik celých pepřů a nového koření bobkový list tymián sklenka bílého vína 1/2 l kysané smetany trochu hladké mouky citrónová šťáva
krevety česnek cibule bílé víno máslo
350 g rýže 300 g lišek (lidově kuřátek) 160 g cibule (šalotky) česnek podle chuti 25 g strouhaného parmezánu 3 dl bílého vína (Chardonnay) 1,2 l zeleninového vývaru 80 g másla 40 ml olivového oleje sůl, pepř petrželová nať
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress