Jablečné piruetky
Jsou dobré teplé i vychladlé. 1 kg jablek 300 g polohrubé mouky 400 ml bílého vína 3 vejce špetka mleté skořice olej na smažení Na polevu: 250 g polotučného tvarohu 200 g zakysané smetany 3 vanilkové cukry
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Jsou dobré teplé i vychladlé. 1 kg jablek 300 g polohrubé mouky 400 ml bílého vína 3 vejce špetka mleté skořice olej na smažení Na polevu: 250 g polotučného tvarohu 200 g zakysané smetany 3 vanilkové cukry
Recept z kuchyně našich předků. 800 g libové vepřové plece 2 dl světlého piva 2 dl bílého vína 0,5 dl vinného octa 1/2 veky staršího chleba 2 zralá červená jablka 2 větší cibule sůl, pepř
2 citróny nebo 2 pomeranče 20 kostek cukru 1/2 l bílého vína 1 vejce 3 žloutky 1/2 l studené vody 1/4 l rumu
4 – 6 porcí mořské štiky 4 rajčata 2 – 3 cibule 2 lžíce hladké mouky 1 dl bílého vína sůl, pepř bazalka olej citrón
80 g droždí 1 lžička krupicového cukru 50 ml vody 400 g polohrubé mouky 250 g škvarků 4 žloutky 200 ml smetany 100 ml bílého vína sůl vejce na potření tuk na vymazání plechu
1 kuře 50 g cibule 3 lžíce másla 200 g kuřecích jater 50 g rýže 2 lžíce oleje 100 g žampiónů 50 g slaniny sůl, pepř 2 dl bílého vína asi 1/2 l vývaru (může být i z kostky)
800 g ryby sůl, mletý pepř šťáva z 1 citrónu 100 g másla 4 stroužky česneku 100 g cherry rajčátek 1 lžíce dijonské hořčice 200 ml rybího nebo zeleninového vývaru 200 ml bílého vína
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress