2 sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí
2 lžičky drceného kmínu
100 g slaniny
1 cibule
4 – 5 lžic hladké mouky
tuk podle potřeby
sůl, krystalový cukr a ocet na dochucení
Sterilované zelí se slaninou – recept
Obsah obou sklenic vylijte i s nálevem do vyššího hrnce a přidejte tolik vody, aby bylo zelí zakryté. Pak přidejte kmín, přiveďte do varu a vařte asi 10 – 15 minut.
Na pánvi rozehřejte malé množství tuku, přidejte na drobné kostičky nakrájenou slaninu, jemně nakrájenou cibuli a chvíli orestujte, pak zaprašte moukou a asi minutku promíchávejte.
Směs přidejte do hrnce se zelím, dobře promíchejte a ještě asi 5 minut povařte.
Podle potřeby dochuťte octem, solí, cukrem.
Sterilované zelí se slaninou bude chutnat s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem, kouskem pečeného masa či osmaženého salámu.