Šťavnaté kuřecí maso v cibulové omáčce + foto


Suroviny:                                     Šťavnaté kuřecí maso v cibulové omáčce

1 kuře
4 – 5 větších cibulí
1 kostka slepičího bujónu
1 lžíce solamylu
grilovací koření
sůl, pepř
bazalka
olej

Šťavnaté kuřecí maso v cibulové omáčce – recept

Omyté a osušené kuře nakrájejte na menší porce, osolte, opepřete a posypejte nasekanou čerstvou nebo sušenou bazalkou. V pánvi rozehřejte olej a maso po obou stranách zprudka opečte.
Oloupanou cibuli pokrájejte, přidejte k masu, podlijte vodou, promíchejte a zakryté duste doměkka. Potom maso vyjměte, ve šťávě rozpusťte kostku bujónu a vlijte solamyl rozmíchaný v troše vody. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak maso vraťte do omáčky, ale už nevařte.

Šťavnaté kuřecí maso v cibulové omáčce podávejte s rýží.

TIP: Jindy můžete cibuli nahradit pórkem.

 

Šťavnaté kuřecí maso v cibulové omáčce

 

Šťavnaté kuřecí maso v cibulové omáčce