500 g srnčího masa
40 g oleje
1/2 středně velké cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 lžíce rajského protlaku
1/8 l červeného vína
3 kuličky nového koření
sůl, mletý pepř
citrónová kůra
50 g ementálu
Srnčí na víně se sýrem – recept
Na rozpáleném oleji opečeme na plátky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme, až cibule zesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, na kostičky nakrájenou zeleninu a kousek citrónové kůry.
Podlijeme masovým vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Občas – podle potřeby – podléváme.
Měkké maso vyjmeme, položíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme.
Šťávu z masa procedíme, ochutíme rajským protlakem, vínem a prohřejeme.
Srnčí na víně se sýrem podáváme s bramborovými knedlíky.