600 g vykostěného srnčího hřbetu
250 ml červeného vína
drcený barevný pepř
2 lžíce nasekaného tymiánu
sůl
2 lžíce másla
3 lžíce oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce naložených brusinek
8 plátků anglické slaniny
100 g žampionů
Srnčí medailonky na víně – recept
Očištěný hřbet nakrájíme na silnější plátky a opepříme je. Do mísy nalijeme víno a vmícháme tymián. Maso vložíme do této marinády a necháme aspoň 1 den rozležet.
Potom maso vyjmeme z marinády, osušíme je a osolíme, marinádu si ponecháme na omáčku. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, medailonky po obou stranách zprudka opečeme, vyjmeme a udržujeme teplé.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do vypečeného tuku a orestujeme dozlatova. Zaprášíme moukou a podlijeme marinádou. Omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme brusinky.
Plátky anglické opečeme v pánvi dokřupava a vyjmeme je. Žampiony rozčtvrtíme a orestujeme ve výpeku.
Spolu s medailonky je vložíme do hotové omáčky a dobře prohřejeme.
Srnčí medailonky na víně rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme slaninou. Chutná příloha jsou opečené brambory.