Špekové knedlíky

8 housek
100 g slaniny
100 g uzeného masa nebo salámu
1/4 l mléka
3 vejce
250 g hrubé mouky
sůl, pepř

Špekové knedlíky – recept

Nepříliš čerstvé pečivo nakrájíme na kostičky, v pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a nakrájené housky na ní osmažíme. Pak je zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a zamíchali sůl a pepř. Přidáme nakrájené uzené, směs promícháme, zahustíme moukou a vytvarujeme menší knedlíky.
Špekové knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě 10 až 15 minut – podle velikosti knedlíků.

TIP

Špekové knedlíky můžeme podávat se zelím, nebo jen s masovou šťávou a zeleninovým salátem, chutnat nám budou i k houbovému guláši. Dobrou chuť