Velmi rychlá výborná příloha pro dva např. k ražniči ap. nebo i jako samostatné jídlo!
1/2 kg brambor
150 g slaniny
2 střední cibule
sůl, drcený kmín
pažitka na posypání brambor
Špekové brambory z papiňáku – recept
Důkladně omyté neoloupané brambory nakrájejte na kolečka silná asi 3 mm a vkládejte je do tlakového hrnce střídavě se slaninou nakrájenou na kostičky a cibulí na půlměsíčky. Vrstvu brambor se slaninou a cibulí průběžně mírně osolte a pokmínujte až do spotřebování, přidejte trošičku (2-3 lžíce vody),pak hrnec uzavřete.
V hrnci vše ponechte 5 minut od doby, kdy začne vařit, pak odstavte a počkejte, dokud píst nepovolí.
Špekové brambory z papiňáku na talíři můžete posypat jemně usekanou pažitkou.