Jak si vyrobit doma nebo na chalupě špagetyň
240 g hrubé mouky
2 vejce
2 lžíce vody
Špagety domácí výroby – recept
Do prosáté mouky (nejlépe na vál) uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a nožem vmícháváme do nich od středu mouku. Pak přidáme 2 lžíce vody a vypracujeme tuhé těsto, které budeme mlít na masovém strojku s nástavcem s většími dírkami.
Mlýnek upevníme na kuchyňský stůl a do místa, kam budou padat vytvořené špagety, položíme čistou utěrku.
Dlouhé nudle – špagety domácí výroby pak necháme zaschnout. Délku špaget si zvolíme sami (jaká nám nejlíp bude vyhovovat).
Vaříme je pak obvyklým způsobem, jenom chutnat nám budou jinak – lépe, budou naše – domácí!
TIP
Rozhodnete-li se pro výrobu špaget, doporučuji dělat je aspoň ze dvou dávek těsta.