Sójové maso (holandské růžové kuličky)
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička soli
olej
2 cibule
sladká paprika
4 – 5 větších brambor
1 kostka masoxu
3-4 stroužky česneku
2 lžíce polohrubé mouky
majoránka
zelená petrželka (i sušená)
Sójová gulášovka – recept
Sójové maso zalijeme horkou vodou, 1 lžící sójové omáčky a dáme lžičku soli. Na oleji zpěníme nakrájené cibule, zasypeme sladkou paprikou (můžeme přidat i špetku pálivé), přidáme na kostičky nakrájené brambory, promícháme, přidáme sójové maso, podle potřeby přidáme ještě teplou vodu a vaříme, až jsou brambory měkké. Nakonec přidáme kostku masoxu, utřený česnek a vše provaříme.
Polévku zahustíme záklechtkou z polohrubé mouky (rozmícháme s trochou studené vody) a povaříme. Nakonec přidáme majoránku a zelenou petrželku a sójová gulášovka je hotova.