4 pórky (pouze bílá část)
2 vejce
2 – 3 lžíce mléka
sůl
hladká mouka
strouhanka
olej
Smažený pórek – recept
Pórek důkladně očistíme, nakrájíme na špalíčky 6 – 7 cm dlouhé a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka – pozor – ale nerozvaříme! Pórek pak necháme okapat a vychladnout.
Vychladlý jej trošičku osolíme, obalíme v mouce, pak ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance.
Pórek usmažíme v dostatečném množství oleje dozlatova.
Smažený pórek podáváme s vařenými brambory přelité rozpuštěným máslem nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Můžeme přidat i tatarskou ev. jinou pikantní omáčku.
TIP
Chceme-li smažený pórek zbavit přebytečného tuku položíme jej po usmažení na papírový ubrousek.