1/2 šálku mléka
4-5 lžic hrubé mouky
1 vejce
sůl
olej na smažení
Smažené kapání do polévek – recept
Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou solí a za stálého míchání postupně přidáváme mouku, až získáme polořídké těstíčko.
Lijeme je cedníkem s většími otvory na pánev s rozehřátým olejem. Za občasného promíchání osmažíme kapání na mírném ohni dozlatova.
Když je smažené kapání do polévek hotové, olej z pánve slijeme a kuličky kapání (velikosti hrášku) rozložíme na papírový ubrousek, který naseje přebytečný olej. Smažené kapání rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou.
TIP
Smažené kapání do polévek je vhodné zejména do všech masových vývarů (hovězí, drůbeží aj.), ale též do některých polévek (hrachová, letní zeleninová ap.).