200 vepřového bůčku
200 g vepřových jater
4 lžíce sádla
2-3 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
kmín, sůl
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
vývar
200 g konzervovaného leča
4 feferonky
Slovácký guláš – recept:
Na slovácký guláš nakrájíme na kostky vepřový bůček i játra, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený ze sádla a cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, utřený česnek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Hotové maso na slovácký guláš vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a dobře provaříme.
Maso přeléváme uvařenou omáčkou.
Hotový slovácký guláš na talíři zdobíme lžící ohřatého leča a feferonkou. Jako přílohu podáváme chléb nebo slané pečivo.