Slezské fazole

fazole
anglická slanina nebo uzený bůček
cibule
sůl, pepř
ocet, trochu cukru

Slezské fazole – recept

Fazole namočíme nejlépe přes noc (nebo minimálně 7 hod.předem) a pak je uvaříme doměkka. Po uvaření vodu slijeme, fazole necháme okapat a vysypeme je na mísu.
Slaninu pokrájíme na kostičky, osmažíme a přidáme k fazolím. Cibuli jemně nasekáme a spolu se solí, pepřem, octem, trochou cukru vmícháme do fazolí se slaninou. Je-li potřeba, můžeme přidat trošku vody.
Vše promícháme a necháme zaležet.

Slezské fazole jíme samostatně nebo s chlebem. Kdo rád luštěniny, ten si určitě pochutná!

TIP

Kdo cibuli „nemusí“, může pokrájenou cibuli spařit na sítku vařící vodou, nebude mu pak překážet a chuť zůstane zachována.