1 slepice
1 cibule
0,5 l smetany
0,5 l mléka
olej
paprika
sůl, pepř
hotová světlá jíška
Slepice na paprice s chlupatými knedlíky – recept
Omytou slepici rozporcujeme a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dorůžova, přidáme papriku, krátce zpěníme a ihned zalijeme vodou, aby pokrm nezhořkl. Vše pak přivedeme k varu. Do vývaru vložíme porce slepice a udusíme pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme světlou jíškou. Ke konci varu přilijeme mléko a smetanu, podle potřeby osolíme a opepříme.
Do omáčky vrátíme maso a krátce povaříme, aby se propojila chuť.
Slepice na paprice s chlupatými knedlíky chutná znamenitě. Chlupaté knedlíky si připravíme podle našeho receptu :Chlupaté knedlíky – chlupáče + foto