Slaný francouzský koláč

Základní recept na těsto:

200 g hladké mouky
špetka soli
100 g másla
100 ml vody (ev.dle potřeby)

Nádivka:

1 brokolice
2 vejce
1 větší cibule
150 g slaniny
smetana
špetku muškátového květu
vegeta

Slaný francouzský koláč – recept

Suroviny na těsto smícháme, necháme asi 30 min. odpočinout v chladničce, poté těsto rozválíme na kulatou placku, přendáme ji do kulaté silikonové formy ev. jiné (tu však musíme vymazat tukem a vysypat moukou).

V ručním šlehači rozsekáme cibuli, slaninu, přendáme do mísy, rozsekáme spařenou brokolici, přidáme rovněž do mísy, dále promícháme vejce se smetanou a kořením a přidáme do mísy.
Nádivku dáme do formy na těsto a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180° – 200° C asi 30 minut.