100 g slaniny
1 cibule
100 g šunky
3 žemle
3 vejce
1 hrnek mléka
6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí
játra, srdce a žaludek z krůty
zelená petrželka
muškátový květ, pepř, sůl
Slaninová velikonoční nádivka – recept
Na pánvi nechte škvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kousky nakrájené drůbky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.
Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle.
Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků.
Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.
Dozlatova upečená slaninová velikonoční nádivka je postačující pro 8 porcí.