Sladká omáčka

2 dl jakékoliv marmelády nebo povidel
asi 1,5 dl vody
2 lžičky hotové světlé jíšky
trochu rozpuštěného másla (na pokapání knedlíků aj.)
4 PL zakysané smetany (na přizdobení knedlíků)

Sladká omáčka – recept

Marmeládu nebo povidla rozvaříme s vodou, vznikne nám tak ovocná sladká omáčka, kterou zahustíme hotovou jíškou.
Namísto marmelády můžeme použít čerstvé ovoce (jablka, meruňky či švestky), které rozvaříme ve vodě s cukrem.

TIP

Sladká omáčka je bleskově hotová dobrota a zbudou-li nám od nedělního oběda houskové knedlíky, tak máme o další oběd vystaráno – teplé knedlíky rozložíme na talíře, pokapeme je máslem, přelijeme je horkou ovocnou omáčkou a přizdobíme zakysanou smetanou.
Sladká omáčka je vhodná i na bramborové šišky, noky apod.