Jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným.
750 g brambor
1 hrnek horkého mléka
100 g nasekaných škvarků
1/4 malého celeru
1 vejce
2 lahůdkové cibulky
5 lžic hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín, majoránka
olej na smažení
Škvarkové bramboráky s mladou cibulkou – recept
Oloupané brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Brambory zalijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, drcený kmín, pepř, sůl, najemno nastrouhaný celer a nakonec nakrájené škvarky a najemno rozkrájené cibulky.
Na pánvi rozehřejeme olej a naběračkou na něj nalijeme hromádky těsta, každou z nich rozprostřeme v tenké vrstvě a bramboráky smažíme z každé strany asi 5 minut dozlatova.
Horké škvarkové bramboráky s mladou cibulkou ihned přendáme na papírovou utěrku, necháme odsát přebytečný tuk a podáváme.
Dobrou chuť!