Bramboráčky jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným!
750 g brambor
100 g nasekaných škvarků
1 hrnek horkého mléka
1/4 malého celeru
1 vejce
2 mladé cibulky
5 lžic hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl, pepř, drcený kmín, majoránka
olej na smažení
Škvarkové bramboráčky s mladou cibulkou – recept
Oloupané brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Poté je zalijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, drcený kmín, pepř, sůl, najemno nastrouhaný celer a nakonec nakrájené škvarky a najemno nakrájené cibulky včetně jejjich zelené části (ty nakrájíme na kolečka).
Na pánvi rozehřejeme olej a naběračkou na něj nalijeme hromádky těsta, každou z nich pak rozprostřeme v tenké vrstvě na menší bramboráčky a smažíme z obou stran asi 5 minut dozlatova.
Horké škvarkové bramboráčky s mladou cibulkou ihned přendáme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný olej a podáváme.
Dobré pochutnání!