400 g kysaného zelí
500 g libové vepřové plece
1 větší cibule
2 lžíce sádla
mletá paprika
šálek kysané smetany
30 g hladké mouky
1 lžíce másla
sůl, kmín
Segedínský guláš – recept
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dorůžova na sádle, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a přivedeme k varu. Do základu na segedínský guláš přidáme na kostky pokrájené maso, kmín, sůl a dusíme pod pokličkou. Když je maso napůl udušené, přidáme překrájené zelí a dusíme dále.
Až téměř měkké maso a zelí zahustíme máslovou jíškou, zjemníme smetanou a za stálého míchání povaříme a podle chuti přisolíme. A segedinský guláš je hotov.
TIP
Na segedínský guláš můžeme použít i libovější bůček. Segedínský guláš je prima s chlupatými knedlíky z bramborového těsta.
Segedínský guláš je nejlepší alespoň jeden den odleželý