4 vepřové kotlety
50 g tuku
1 větší cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 stroužek česneku
sůl, trochu drceného kmínu
500 g kysaného zelí
250 ml kysané smetany
1 lžička hrubé mouky
Segedínské vepřové kotlety – recept
Maso z vepřových kotlet asi do poloviny odřízneme, lehce naklepeme a na rozehřátém tuku je po obou stranách zprudka opečeme. Opečené odložíme na nahřátou mísu. Na zbylém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku a lehce osmahneme, potom přidáme kotlety, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.
K poloměkkým kotletám přidáme třený česnek, drcený kmín, kysané zelí a dodusíme. Nakonec segedínské vepřové kotlety zalijeme kysanou smetanou, ve které jsme rozkvedlali lžičku hrubé mouky, osolíme a ještě chvilku povaříme.
Segedínské vepřové kotlety podáváme s knedlíky nebo s vařenými brambory, s obojím jsou velmi jedlé.
Kdo „snese“, dopřeje si k nim dobře vychlazené pivo – dobrou chuť!