Salát ze šmakouna a čerstvé zeleniny

Plátky šmakouna
šálek zeleného hrášku
šálek nastrouhané mrkve a celeru
šálek nastrouhané mladé kedlubny a květáku
1 lžíce cibule
1 lžička pažitky
250 ml zakysané smetany

Salát ze šmakouna a čerstvé zeleniny – recept

Plátky šmakouna nakrájíme na kostičky a smícháme je se šálkem zeleného hrášku, najemno nastrouhané mrkve a celeru, přidáme šálek nastrouhané mladé kedlubny a šálek jemně usekaného květáku, dále lžíci nadrobno nakrájené cibule a lžičku nasekané pažitky. Promícháme a poté vmícháme zakysanou smetanu.
Můžeme namísto smetany použít i jogurt nebo majonézu, nebo jen zálivku z citrónové šťávy, vody, soli a špetky cukru.

Salát ze šmakouna a čerstvé zeleniny podáváme s pečivem nebo chlebem.