Salát z tuńáka s karotkou, pórkem a čili majonézou

asi 600 g (t.j. asi 8 ks) karotky
20 cm pórku
2 konzervy s tuńákem v oleji
citrón

Na dresink:

4 – 5 lžic majonézy Hellmanns
0,6 dl suchého bílého vína
1 citrón
2 čili papričky
čerstvě mletý pepř

Salát z tuńáka s karotkou, pórkem a čili majonézou – recept

Mrkev nakrájejte na tenké nudličky (nebo nastrouhejte), dejte do vyšší mísy, přidejte na tenká kolečka nakrájený pórek, tuńáka (naporcujte na menší kousky), olej z konzervy, šťávu z 1 citrónu a zlehka smíchejte. Mísu zakryjte alobalem a dejte zatím do chladničky.
Majonézu smíchejte s bílým vínem a umíchejte dohladka. Pak přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, čerstvou citrónovou šťávu, nadrobno nasekané čili papričky, špetku pepře a vše dobře smíchejte.
Před podáním studený salát zakapejte touto čili majonézou (dresinkem).

Salát z tuńáka s karotkou, pórkem a čili majonézou podávejte s čerstvým pečivem.