vepřová kotleta bez kosti
švestková steak omáčka Vitana
sůl
olej
Rychlý vepřový kotlet na švestkové omáčce – recept
Máme-li kotletu s kostí a vcelku, tak ji nejdříve odřízneme od kosti (tu můžeme použít na výborný vepřový vývar s kroupami), nakrájíme podle počtu porcí asi 2 cm kotlety. Ty naklepeme, lehounce osolíme a potřeme steak švestkovou omáčkou a necháme chvíli odležet, (nebo i přes noc v chladničce).
Na pánev do rozpáleného oleje dáme kotlety orestovat po obou stranách (celkem asi 8-10 minut), poté je rychlý vepřový kotlet na švestkové omáčce hotový. Chutná výborně!
TIP
Rychlý vepřový kotlet na švestkové omáčce můžeme podávat s vařenými brambory nebo hranolky, pro větší jedlíky můžeme přidat ještě volské oko, talíř přizdobíme sterilovanou okurkou, červenou řepou apod. – podle vlastního výběru anebo jen tatarskou omáčkou.