Rychlý tuňákový tatarák s rajčaty

Pro 2 osoby:
200 g tuňáka
červená cibule
200 g rajčata (cherry nebo normální)
svazeček koriandru (může být i zelená petrželka)
1 lžíce sójové omáčky
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, chilli papričky

Rychlý tuňákový tatarák s rajčaty – recept

Tuňáka nasekáme najemno, přidáme nadrobno pokrájená rajčata (půl na půl s tuňákem), dále na drobné kousíčky nasekaný koriandr (nebo petrželka), lžíci sójové omáčky a 4 lžíce olivového oleje.
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do směsi. Všechno pak osolíme a ochutíme čerstvým pepřem a troškou chilli papriček.

TIP

Rychlý tuňákový tatarák s rajčaty si dáme na chlebové topince nebo opečeném toastu. Pokud náhodou zůstane do druhého dne, může se celá směs dát na pánev a osmažit na trošce oleje, je to také veliká dobrota.