300 g kuřecího masa (prsa nebo vykostěná stehna)
300 g kuřecích jater
velká cibule
2 zelené papriky
sůl, pepř
olej
sojová omáčka
grilovací koření
worchesterová omáčka
Rychlé kuřecí hranolky s játry a paprikou – recept
Maso nakrájíme na proužky, přidáme grilovací koření a naložíme do trošky oleje na 24 hod (není vyloženě nutné). Ve větší pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm kuřecí maso, po chvíli přidáme cibuli a papriku nakrájené na silnější kolečka nebo proužky, dusíme asi 3 minuty, přidáme játra nakrájená na nudličky a ještě asi 10 minut podusíme, až se odpaří voda – necháme trochu přismahnout kvůli barvě i chuti. Pak podlijeme troškou vařící vody (aby to nebylo suché), ochutíme sojovou omáčkou, worchestrem, pepřem a podle potřeby dosolíme.
Rychlé kuřecí hranolky s játry a paprikou podáváme s rýží nebo hranolky.